• Vi har ramavtal med SKL och STIC, ni hittar vår profil på SSIL, HVB-guiden och Alla Familjehem

 • HVB-verksamhet

  Ekhöjdens HVB är en familjär verksamhet som vänder sig till ungdomar i åldrarna 14 t.o.m. 19år med psykosocial problematik. Vi tar även emot akuta placeringar.

  Läs mer...

  Stödboende

  Ekhöjdens Stödboende är en tvådelad verksamhet för ungdomar 16 t.o.m. 20år. Gula Huset med extra stöd, personal dygnet runt. Furan satellitlägenheter beläget i Tranås.

  Läs mer

  Familjehem

  Ekhöjdens Familjehem erbjuder jour- och familjehem för barn och ungdomar 0 – 21 år samt vuxna och familjer. Våra familjehem är belägna i Skåne, Södra Halland, Kronoberg, Kalmar och Blekinge samt Jönköpings län. Vi matchar alltid placering och familjehem efter individens behov och vi utreder våra familjehem genom djupintervju och har utbildning i Nya Kälvesten. Vi har utbildning inom; Cope, Nya BBIC, MI, ASI, CRA, Drog- och missbruk, Återfallsprevention

  Läs mer...

 •  

  Välkomna till Ekhöjdens HVB, Familjehem & Stödboende
  Vi erbjuder en helhetslösning med HVB, egna familjehem och stödboende

   

 • Vår specialitet och målgrupp

  Ungdomar med gängproblematik, riskbruk, beteendeproblematik och Kriminella tankemönster och utagerande beteende, svårigheter med socialt interagerande

  "och de ungdomar som andra gett upp om"
  i åldersgruppen 14 t.o.m. 19år.

   
  Vi tar även emot akutplaceringar, dygnet runt och årets alla dagar

   

 •  

  Ekhöjden i ständig utveckling

  Ekhöjden fokuserar på att ständigt utveckla och bredda verksamhetens kunskaper och kompetens, för att på ett ännu bättre sätt möta de behandlingsbehov som finns hos ungdomar i dagens samhälle.

  Vi har välutbildad personal som också besitter lång erfarenhet i att jobba med ungdomar som lever i riskmiljöer men också i destruktiva livsmönster. Personalen utvecklas i sitt arbete genom löpande fortbildning och är alltid "up to date" med moderna behandlingsmetoder. 

 • Vi söker de bästa familjehemmen!

  Vi eftersöker familjer och/eller ensamstående i alla åldrar och med olika bakgrund. Alla med ett genuint intresse av att hjälpa andra är välkomna att lämna en intresseanmälan.

  Vi erbjuder egen konsulent till familjen, beredskap 24 tim/dygn året om, utbildning i att vara familjehem/jourhem, gemenskap med andra familjehem, stöd i möten med externa aktörer, ersättning enligt SKL:s rekommendationer, utbildning i HLR & barnolycksfall, individuell handledning samt mycket annat.

  Socialtjänsten är välkomna med förfrågningar angående familjehem/jourhem. För oss är det viktigt att kunna hjälpa Er att matcha familjen utifrån individens behov och Era önskemål.

  Intresseanmälan

 • Det här är vi

  Ekhöjdens HVB & Stödboendet ligger i det lilla samhället Anneberg mellan Eksjö och Nässjö. Lokalerna är på ca 800 kvm och fördelat på 4 våningar, det finns bl.a. stora fina sällskapsrum, matsal, möjlighet för övernattning för anhöriga och alla barn/ungdomar får eget rum.
  Vi har en familjär atmosfär, det är tillåtet att göra snedsteg utan att bli utskriven. Det är alltid viktigt att hitta orsaken bakom beteendet och se lösningar. 
  Alla ungdomar behandlas individuellt utifrån dess egna resurser och förmågor.

  Kärlek, omtänksamhet och respekt är ledorden.

   

 • Nyheter

  Välkommen till Ekhöjdens HVB & Familjehem

  Välkommen till Ekhöjdens HVB & Familjehem Vi har under hösten 2017 slagit upp portarna till vår verksamhet. Välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer. Kontakta oss via e-post eller telefon. 

  Läs mer

  2 of page 2